De LomoGraflok 4×5 Instant Back laat je Fuji Instax Film gebruiken

  • 1 min read

De mensen van Lomography hebben zojuist de LomoGraflok 4×5 Instant Back onthuld: ‘s werelds eerste Instant Back voor 4×5 camera’s die is ontworpen om Fujifilm Instax Wide film te gebruiken. Zoals Lomo het zegt: “grootformaat fotografie is nu een stuk eenvoudiger, goedkoper en toegankelijker!

Het combineren van Instax-film met verschillende camera ruggen is niet nieuw. Van Kickstarter projecten tot frankencamera’s, we hebben verschillende mensen een Fujifilm Instax rug of een soort camera op de rug van bijvoorbeeld een Hasselblad systeem zien klappen. Maar dit is de eerste keer dat we een officiële, grote fabrikant zien die het mogelijk maakt om Instax Film met 4×5 grootformaat camera’s te gebruiken.

In wezen is de LomoGraflok een volledig zelfstandige Intax Wide uitwerpeenheid die compatibel is met alle 4×5 camera’s die gebruik maken van het Graflok-systeem (wat de meeste 4×5 camera’s zijn). Om het te gebruiken, laadt je gewoon 4 AA-batterijen op, bevestigt het aan de achterkant van je veldcamera en gebruikt je vervolgens het scherpstelmasker met ingebouwd kader om je opname samen te stellen.