Intrepid Camera Co. Start een Lichtgewicht en Betaalbare 5×7 camera

  • 2 min read

Een van de voordelen van film, is de mogelijkheid om met veel grotere formaten te filmen. Op dit moment is de grootste en hoogste resolutie die in de handel verkrijgbaar is, het 150mp systeem van Phase One. Deze camera biedt enkele van de hoogste resoluties met de grootste sensor die momenteel op de markt is, maar filmcamera’s hebben op dit gebied nog meer mogelijkheden.

Intrepid Camera is een bedrijf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, dat gespecialiseerd is in de productie van grootformaat camera’s. Dit bedrijf is begonnen met de productie van een 4×5 camera, die door zijn kleurrijke ontwerp en het feit dat hij licht van gewicht is, zeer goed werd ontvangen. Vervolgens heeft het een 8×10 camera geproduceerd op basis van hetzelfde ontwerp en het is een camera waar ik met veel plezier mee fotografeer. Het enige probleem met de 8×10 camera is dat deze aanzienlijk meer weegt dan de 4×5 camera. Dit is natuurlijk te verwachten door het verschil in grootte. Gelukkig heeft Intrepid nu een 5×7 camera uitgebracht die slechts iets meer weegt dan de 4×5.

Met slechts 1,4 kg is dit ongelooflijk licht en weegt het slechts 200 g meer dan de 4×5. Dit is vrij opmerkelijk als je bedenkt hoeveel groter het filmformaat is in vergelijking met de 4×5. Voor veel film shooters is 5×7 een goede balans tussen de formaten.