Printen

Verloren op het digitale kerkhof

We hebben het tijdperk van de verloren gegane fotografische generatie binnengehaald.
Meer dan ooit maken we foto’s, maar het zijn bijna allemaal digitale bestanden met weinig tastbare afdrukken. Inmiddels weten we dat digitaal nooit veilig betekent, maar toch worden momenteel miljoenen herinneringen toevertrouwd aan servers, clouds en telefoons. Het risico kan door onze hele generatie worden gevoeld, omdat we opgroeien zonder een geprinte, fotografische registratie van ons leven. De meest gefotografeerde generatie aller tijden zou de volgende verloren generatie kunnen worden.

Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om foto’s te maken en op te slaan dat we alleen al in één dag al honderden foto’s kunnen genereren. Maar wat gebeurt er daarna? Wat gebeurt er nadat je de foto heeft gemaakt? Upload je ze naar een social media-platform? Bewaar je ze op je harde schijf? Zal je die foto’s na een maand nog eens bekijken?

Afdrukken heeft een “werkelijke” aanwezigheid

Afdrukken geeft leven aan je foto’s. Het is moeilijk om een ​​foto te negeren wanneer deze aan je muur is bevestigd of in een lijst op je bureau staat. Het voegt karakter toe aan waar je hem ook neerzet.
Afgedrukte foto’s zijn inspirerend. Foto’s hebben een effect van een visuele herinnering aan die ene specifieke herinnering is hartverwarmend en inspirerend.

Het brengt je foto’s tot leven – voor altijd

Het is hard werken, geduld, en keer op keer naar dezelfde plek te gaan voor de perfect scène die je in gedachten hebt en ze eindelijk kan vastleggen. En hierna deze gewoon op een harde schijf te begraven.

Het is bevredigend

Dit punt weerspiegelt wat ik in eerder heb gezegd. Het voelt gewoon goed om al je harde werk en toewijding op mooi papier te zien verschijnen.
Dit zijn tastbare dingen die je aan familieleden kunt geven, aan klanten kunt verkopen of aan je muur kan hangen.
We zien allemaal pixels, de hele dag lang. Zet je printer aan, en print die baby uit, of maak een mooie alternatieve print!

Wat zijn je mogelijkheden

Bij onderstaande mogelijkheden ga ik wat meer in detail

 • Klassieke prints
  • Een donkere kamer print
  • Digitale afdruk
 • Alternatieve prints
  • Cyanotype print
  • Van Dyke Brown
  • Platinum/Palladium
  • Lith print
  • Zout print